Skip to main content

Skill Memasak Ms Yeah Menggunakan Peralatan di Pejabat

Assalamualaikum.

Baru-baru ni aku ada tengok satu video menarik dekat Facebook. Video tu tentang seorang perempuan memasak di dalam pejabat. Dia akan gunakan apa sahaja jenis barang yang ada dalam pejabat dia untuk dijadikan alat memasak.

Ada satu video tu dia tunjukkan dia masak ayam dalam pasu bunga, buat gula-gula kapas guna 'electric drill'. Eh, macam-macamlah. Ada banyak lagi video dia. Korang boleh tengok sendiri dekat link yang aku bagi dekat bawah . Masa mula-mula tengok macam tak percaya je. Takkan la guna alat-alat macam tu je makanan dah boleh masak. Kalau aku mesti fikir dua tiga kali sama ada nak makan atau pun tak.

Baik keluar je pergi beli makanan dekat luar. Daripada bersusah payah masak dalam pejabat. Yang aku peliknya, kawan sekerja dia yang lain semua sibuk buat kerja. Tiba-tiba dia sorang duk memasak atas meja kerja dia. Orang lain pun buat tak kisah je. Kalau kita yang buat hal macam tu dekat pejabat, mesti dah viral tak pun kena berhenti kerja.

Kadang-kadang bila rasa tak ada apa nak buat, seronok juga tengok video-video Ms Yeah ni. Walaupun rasa macam tak logik tapi terhibur juga tengok cara dia masak tu.

Bagi sesiapa yang belum pernah tengok, nah klik link dekat bawah ni.
Chef.MsYeah

Comments

Husna Rahman said…
hahaha Ms Yeah ni terlampau kreatif..xdak sapa bulih lawan la..hahha..

fes tgk tu memang addict jugak la...hahha

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Giveaway Time By Aishah Badrulhisham

Assalamualaikum.

Giveaway kali ini merupakan giveaway kedua yang aku buat, dan akan dijalankan selama 2 minggu. Yeayyyy, tepuk tangan. Alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni rasanya nak share dekat para blogger semua. Aku harap, ramailah yang sudi nak join giveaway aku ni. Hadiah kali ni istimewa sikit sebab korang berpeluang dapat 1 set produk kecantikan organik. Eksited tak? Selain tu, 2 helai wide shawl akan diberikan pada pemenang-pemenang yang bertuah.


Klik banner untuk join. 
Hadiah produk kecantikan organik ini ditaja oleh Qayra Signature . Di mana, produk-produk Qayra ni semuanya diperbuat daripada bahan-bahan organik yang semestinya halal dan selamat. Manakala, hadiah wide shawl pula ditaja oleh aku sendiri, sebagai tuan punya blog.
Set produk kecantikan : 1 Turmeric Cream, 1 Turmeric Soap & 1 Organic foundation.

Syarat Wajib Giveaway Tulis satu entri yang bertajuk "Giveaway Time by Aishah Badrulhisham"Follow blog : Aishah BadrulhishamFollow Instagram : @aishah.b…