Skip to main content

Segmen Mencari Bloglist By Kinah

Salam.

Rasanya lama sangat tak join apa-apa segmen ataupun contest, giveaway disebabkan kekangan masa dekat kolej dan Wi-fi yang langsung takde dekat kolej. T.T Untuk memeriahkan semula blog aku, terpaksa rajinkan diri update blog.

Bila rasa macam takde idea nak taip apa, aku akan join segmen, contest yang cemni la untuk pastikan blog aku sentiasa hidup dan tak sendu macam blog tak bertuan.


Sesiapa yang nak join segmen ni, boleh klik banner di atas ok?

Comments

AL Official said…
Blogwalking ke sini .. Selamat berkenalan

http://diarialialiyana.blogspot.my/
JAMIL HASHIM said…
DSYS

https://belogsjm.blogspot.my/2017/05/segmen-mencari-bloglist-by-kinah.html
Shahida Halim said…
Jalan dari segmen yang sama :)

http://chanchueshahida.blogspot.my/2017/05/segmen-mencari-bloglist-by-kinah.html
antynid said…
goodluck awak!
all the best. :)
Kin Naz said…
Assalamualaikum. Terima kasih join segmen. Senarai peserta dah update. Bolehlah start blogwalking.

http://ape-kinah.blogspot.my/2017/05/senarai-peserta-segmen-mencari-bloglist.html
Cik Ash said…
Assalamualaikum.. Good luck.. datang dari segmen sama

https://cikash.blogspot.com/2017/05/segmen-mencari-bloglist-by-kinah.html
Zafirah Nazri said…
selamat petang , singgah blogwalking disini

http://thezafirahnazri.blogspot.com/2017/05/segmen-mencari-bloglist-by-kinah.html
Mas_FVOME said…
Salam,good luck! blogwalking dri segmen yg sma😊
AL Official said…
Blogwalking ke sini sambil follow awak.. Selamat berkenalan

http://diarialialiyana.blogspot.my/
Shikin Razali said…
Assalamualaikum, singgah sini and be ur new follower #132... Best of luck sis...😉

http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/05/segmen-mencari-bloglist-by-kinah.html
Yousuf Adi said…
Dari segmen yg sama...blogwalking jap.. slamat bersegmen
Mia Liana said…
jalan2 dari segmen yang sama

http://www.mialiana.com/2017/05/segmen-mencari-bloglist-by-kinah.html

- Mia Liana
Assalamualaikum,

blogwalking dari segmen yang sama

https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/05/segmen-mencari-bloglist-by-kinah.html

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Minggu Destini Siswa UITM Lendu

Assalamualaikum.

          Dua hari lepas, bertarikh 27 Mei 2016 tamatlah sudah Minggu Destini Siswa (MDS) untuk semua pelajar baru UITM sesi Jun-Okt 2016 seluruh Malaysia. Alhamdulillah, secara rasminya sekarang aku dah jadi pelajar UITM Melaka (Kampus Alor Gajah) - atau lebih famous, orang panggil UITM Lendu. Jangan lupa #lalalalendu #mdslendu untuk tengok betapa awesomenya MDS kitaorang di laman sosial ok?

Seriously banyak gila benda yang aku nak share sepanjang 4 hari MDS dekat sana. Pahit manis masam masin semua ada. Sejujurnya aku cakap, aku dah mula rindukan MDS. Kalau boleh nak sambung lagi seminggu. Even penat gila, tapi worth it. Sebab kenangan ni kau takkan dapat kat mana-mana tau. Sekali seumur hidup je.

          Disebabkan banyak sangat nak cerita, aku akan cerita ikut flow dari hari pertama daftar sampai hari terakhir MDS. Perhatian, kemungkinan entri ini panjang, jadi jangan setakat scroll je. Get the feeling!

Hari Pertama / 24 Mei 2016

            Seawal pukul 5.30 pag…