Skip to main content

Dorothy Perkins Clothing

As a woman, finding clothes that can fit with us everyday can be a bit hard. But not too worry girls, now with Dorothy Perkins you can find the most stylish clothing for both formal and casual wear that definitely will suit with your fashion sense. Moreover you also can find a whole collection from British brand as it offers apparel made for every size and body type. Dorothy Perkins clothing is a great choice among working women.

Dorothy Perkins are always up to date for its work wear and also its formal wear and they release various collections every now and then to keep up with them. There's always a new clothing addition for you to wear to work, from the usual button down shirt to floral embroidered tops. As for casual wear, you can choose the checkered plaid tops and pair it with a pair of denim for a polished cool look. Also the cool tops included printed blouses that have interesting patterns like floral and geomatric shapes with beautiful colours will complete your look.

Lily & Franc Monochrome Body con

Luxe Candy Bardot Prom Dress


If you are a dress lover, you should look at the dress selections available at Dorothy Perkins. Forget about the usual plain black dress, at Dorothy Perkins you can find black dresses that matched with super cute lace details and bouncy skirts for you too look more sexy and elegant at the same time. As for work purpose, a structured dresses with a conservative length such as midi length dresses. You can also choose a red dress that can boost up your confidence level and for more daring looks. 

Billie & Blossom Curve Black Lace Kimono Dress

Billie & Blossom Raspberry Lace Dress


This is not the end. You can buy a whole outfit at Dorothy Perkins they also have shoes and accessories to complete your look. From stylish flats to classy heel and athleisure sneakers as the options are wide and various. For more edgy looks, you can also try Dorothy Perkins boots. So what are you waiting for, go and grab yours and shop their collection online now!



Tan 'Alya' Block Heel Boots



Black Rodeo Studded Wedges






Comments

Popular posts from this blog

Temuduga Diploma Bahasa Inggeris UPSI

Assalamualaikum.

 Hai. Ai kembali lepas beberapa hari menghilangkan diri. Sebenarnya, Ai pergi Tanjung Malim, Perak sebab ada temuduga untuk jurusan diploma Bahasa Inggeris dekat Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). It's just an interview. tapi harap-harap Ai terpilih/lulus ujian khas dan temuduga tu. Aminn. doakan kejayaan Ai ye? :)

          Bila cakap pasal UPSI benda yang akan keluar dalam kepala mesti "jadi cikgu". Just like when I told my grandparents that I was chosen to be interviewed in UPSI. "Jadi cikgu BI lah ni." (since my grandfather was a teacher) tak semestinya. Ai baru ambil jurusan diploma. habis diploma, belum layak jadi cikgu. kena sambung ijazah lagi. dan tak semestinya yang belajar kat UPSI tu, semuanya jadi cikgu. kena tahu tu.

My interview was on 21 April 2015. (sejak bila speaking ni Aishah?) pagi tu, pukul 8.15-10.30 pagi, calon-calon temuduga kena lalui ujian khas. atau senang kata, writing test. ujian ni, termasuklah pemahaman g…

Peluang Kedua: Ujian JPJ

Untuk pertama kalinya seorang Aishah dah dapat lesen memandu. yeayyyyy!!! akhirnya, impian aku untuk dapatkan lesen memandu sebelum umur 20 dah tercapai. Alhamdulillah. terima kasih Abah, sebab tanggung semua bayaran untuk aku ambil lesen :)
          Pengalaman yang paling takkan aku lupakan sampai bila-bila. dengar orang lain ada lesen memandu, eh kau nak jugak ambil lesen. tengok member2 kau dah boleh drive, kau pun nak drive. dahsyat la pengaruh rakan sebaya ni kan?
Siapa cakap memandu tu senang? susah ok. (for beginners yang start dari ZERO) kalau untuk yang memang dah pandai memandu senanglah kot. Tapi masa dekat sekolah memandu, ada sorang abang ni kata, susah. dia dah pandai memandu dah jauh dah pun dia memandu. dah round satu Malaysia, cuma takde lesen je. so, bila kena memandu kat litar, dia jadi tak reti memandu. sebab apa? sebab kita ada RULES yang kena ikut semasa dalam litar anda jalan raya.
          Which is, kedudukan tangan pada stereng mestilah 3-9. guna kaedah tol…

Temuduga Penolong Pegawai Farmasi

Hai.

          Selamat datang ke blog asing ini. For sure awak datang sini sebab dapat temuduga SPA bahagian Separa Perubatan kan? And for sure jawatan yang awak pilih ialah Penolong Pegawai Farmasi. Ok, terima kasih sebab sudi singgah. Harap entri ini dapat membantu untuk awak prepare apa yang patut. Oh, sebelum tu, tahniah ya sebab berjaya dalam Peperiksaan Online SPA.

1 April 2016




     Tarikh aku dapat panggilan surat temu duga tersebut. Syukur Alhamdulillah. Disebabkan ada lagi 19 hari untuk prepare, maka macam-macam benda keluar dalam kepala.

"Apa nak prepare?'

"Soalan apa dia akan tanya?"

"Penemu duga tu agaknya macam mana?"

and so on.

Langkah pertama, aku whatsapp cousin dengan kawan aku. Sebab dorang berdua dah pass interview dengan jayanya dan sekarang tengah belajar dalam bidang nursing. Sambil-sambil tu ada jugalah aku cari bloggers yang dah ada pengalaman interview separa perubatan SPA ni (macam yang awak tengah buat ni). So, daripada tips dorang, …